8.8 C
Sarajevo
21.10.2024

Vučić razgovarao s Putinom, zahvalio mu na dovoljnim količinama gasa za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavio je u nedjelju telefonski razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je na svom Instagram profilu naveo kako je upravo završio razgovor njega i Putina, nakon pauze od dvije godine, te kako su razgovarali o bilateralnim odnosima. Vučić je zahvalio Putinu “što je učinio da Srbija i ove zime ima dovoljne količine gasa”.

„Zahvalio sam se predsjedniku Putinu na čestitkama i ukazao na nepokolebljivi slobodarski duh srpskog naroda i zahvalio jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada (danas u Beogradu obilježavanje oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu, op.a.). Razmijenili smo mišljenja o svim važnim bilateralnim i ekonomskim pitanjima“, kazao je Vučić, te dodao:

- OGLAS -

„Posebno sam se zahvalio predsjedniku Putinu na tome što je učinio da Srbija i ove zime ima dovoljne količine gasa, po vrlo povoljnim cijenama. Ono što je ostalo iz prethodnih perioda da se isplati, obojica smo izrazili nadu da će u narednim periodu kompromisnim rješenjima biti riješeno. Izrazio sam nadu da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA