9 C
Sarajevo
21.10.2024

I Toyota se odriče sponzorstva LGBTQ+ događaja

Toyota je ovom odlukom izazvala brojne reakcije.

Nakon Forda i Toyota se odlučila odmaknuti od LGBTQ događaja koje je posljednjih godina izdašno podupirala. Toyota je poslala dopis zaposlenicima u kojem ih informira o prestanku sponzorstva LGBTQ+ događaja te preusmjeravanju svojih programa za “raznolikost, jednakost i uključenost”.

- OGLAS -

Kao uzrok ove odluke u Toyoti ističu ispolitiziranost, odnosno brojne rasprave oko ovakvih Toyotinih inicijativa. Mnogi naglašavaju kako bi ovo mogla biti reakcija na objavu jednog konzervativnog aktivista koji je napao Toyotu zbog niza pokušaja promoviranja i financiranja LGBTQ zajednice koji su ciljali “sve uzraste”. Njegov video je imao preko 5.1 milijun pregleda na mreži X te preko 16.200 lajkova na Instagramu. 

Iz Toyote odbijaju ovakve insinuacije. Glasnogovornik Toyote rekao je da je utjecaj ove objave bio “zanemariv” jer je tridesetak korisnika kontaktiralo njihov pozivni centar u vezi s “problemom”, doznaje Bloomberg.

- Advertisement -

Umjesto financiranja događaja kao što je Pride, Toyota će se usredotočiti na STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) inicijative.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA