6 C
Sarajevo
22.10.2024

Oružane snage BiH i danas angažovane na saniranju posljedica poplava u Donjoj Jablanici, Fojnici i Trusini

Oružane snage Bosne i Hercegovine i dalje su angažirane na uklanjanju posljedica katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, te su u ponedjeljak pripadnici Brigade taktičke potpore OS BiH nastavili aktivnosti u ugroženim područjima Donje Jablanice, Fojnice i mjesta Trusina.

U aktivnostima saniranja i čišćenja terena uključen je personal sa inženjerijskim mašinama Oružanih snaga BiH, u koordinaciji s lokalnim civilnim vlastima.

Tokom dosadašnjeg angažiranja svi pripadnici OS BiH pokazali su profesionalnost i obučenost u zadaćama pružanja pomoći civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda. Iako su i neki od njih pretrpjeli vlastite gubitke u ovim katastrofalnim poplavama, nisu se štedjeli da pomognu ugroženom stanovništvu. Pri tome nije bilo nikakvih vanrednih događaja, povrede pripadnika OS BiH ili oštećenja tehničko-materijalnih sredstava, saopćeno je iz Ureda za informisanje pri Ministarstvu odbrane BiH.

- OGLAS -

Ukoliko se ukaže nova potreba, Oružane snage BiH spremne su upotrijebiti i dodatna sredstava na samom terenu, uključujući i helikopterske kapacitete, dodaje se u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA