7 C
Sarajevo
22.10.2024

Na saniranju terena u Donjoj Jablanici angažirano trideset pripadnika OSBiH

Na terenu stalno rade tri stručne komisije koje vrše procjenu štete od obilnih padavina.

Tokom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina, puteva i objekata stradalih u poplavama u Donjoj Jablanici, uz angažiranje mehanizacije i volontera, objavio je u utorak Operativni centar civilne zaštite HNK-a.

Od jutros na saniranju terena u Donjoj Jablanici angažirano je trideset pripadnika Oružanih snaga BiH. Nastavljeni su radovi na raščišćavanju putnih komunikacija i objekata na Zlatama, Mirkama, Čeharima, Čivelju i prekojezerskim selima i na uređenju puta za gradsku deponiju smeća u Zakomu.

Također, intenzivno se radi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17-5 Jablanica – Blidinje.

- OGLAS -

Stručne ekipe obilaze teren i vrše procjene nastalih šteta i daju preporuke za njihovo otklanjanje. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Što se tiče stanja na području Konjica, Gradski stožer civilne zaštite nastavlja sa zbrinjavanjem ugroženog stanovništva.

- Advertisement -

Stožer civilne zaštite Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada, koje je pogodila prirodna nesreća i provodi aktivnosti zbrinjavanja ugroženog stanovništva.

Na terenu stalno rade tri stručne komisije koje vrše procjenu štete od obilnih padavina.

Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja i radi se na uspostavi putnih komunikacija u područjima grada Konjica koje je zadesila prirodna nesreća. Osim toga, građevinska mehanizacija konstantno je angažirana na uspostavljanju putnih komunikacija.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA