15 C
Sarajevo
22.10.2024

Tužilaštvo saslušava svjedoke zbog prijava o Fudbalskom savezu KS, prikupljaju se i dokazi

Iz Tužilaštva su nam rekli i da se prikuplja materijalna dokumentacija u svrhu provjera navoda po prijavama.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo saslušava svjedoke i provjerava navode iz prijava o radu nekoliko fudbalskih udruženja koji su involvirani u Fudbalski savez Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Klix.

Iz Tužilaštva su nam rekli i da se prikuplja materijalna dokumentacija u svrhu provjera navoda po prijavama.

Sve ovo je nastavak turbulencija koje se vežu uz Fudbalski savez Kantona Sarajevo posljednjih mjeseci, a koje su se intenzivirale zbog nadolazećih izbornih procesa.

- OGLAS -

Prošle sedmice je i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove “upala” u savez, pa se za taj dan najavljena sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza KS nije održala.

Podsjetimo, članovi Kantonalnog saveza nezadovoljni su radom aktuelnih čelnih ljudi, a kap koja je prelila čašu kod sarajevskih klubova su uvjeti koje je Izvršni odbor FSKS postavio za izbore.

- Advertisement -

Klubovi su zbog toga predali zahtjev za održavanje vanredne skupštine Fudbalskog saveza KS koja, prema Statutu, mora biti održana u roku od mjesec dana.

Nakon “upada” inspekcije jučer se oglasio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

“Proteklih mjeseci sam izuzetno involviran u rad FSKS; stao sam hrabro u zaštitu fudbalskih klubova i fudbalskih radnika u Kantonu Sarajevo. Svima je kristalno jasno da se u Fudbalskom savezu KS dešavaju procesi koji su suprotno od onih sportskih, vanstatutarne odluke, odluke koje samo pogoduju pojedincima, samovolja, bahatost, narušavaju dignitet i integritet bh. fudbala”, poručio je, između ostalog, Magoda.

Kasnije tokom dana i prvi čovjek sarajevskog fudbala Fuad Čolpa je reagovao na Magodino očitovanje tako što je poslao pismo Klixu.

“Tačno je da je bila kantonalna inspekcija po prijavi te su s manjim uputama otišla iz prostorija saveza. FSKS je najbolji je savez u BiH i jedan od najboljih u regionu. FSKS ima čvrstu finansijsku situaciju, zatim sve uredne finansijske tokove u skladu s važećim zakonskim propisima te sve podložno svim mogućim strukturama finansijskih kontrola”, istakao je, između ostalog, Čolpa.

Podsjetimo, izbori u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo su zakazani za decembar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA