10 C
Sarajevo
23.10.2024

Četvero mrtvih u terorističkom napadu u Turskoj: Dvojica napadača ubijena, jedan drži radnike kao taoce

Ovaj napad je ozbiljan udar na tursku sigurnost.

Broj poginulih u terorističkom napadu na postrojenja turske aviokompanije u Ankari porastao je na četiri, prema najnovijim informacijama koje je objavio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je u izjavi također naveo da je najmanje četrnaest osoba ranjeno.

“Najoštrije osuđujem ovaj teroristički napad,” kazao je Erdogan.

- OGLAS -

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je napad i izrazio saučešće porodicama ubijenih, javlja Anadolu. Prema najnovijim izvještajima turskih medija, dvojica terorista su neutralizirana, dok treći napadač navodno drži radnike kao taoce unutar postrojenja. Situacija je i dalje napeta, a sigurnosne snage su u stanju pripravnosti.

Šef NATO-a Mark Rutte također se oglasio povodom napada, izražavajući zabrinutost zbog broja žrtava.

- Advertisement -

“NATO stoji uz našeg saveznika Tursku. Snažno osuđujemo terorizam u svim njegovim oblicima i pomno pratimo razvoj situacije”, poručio je Rutte, istaknuvši da je već razgovarao s turskim predsjednikom.

Načelnik pokrajine Kahramankazan Selim Çırpanoğlu, koji je bio među prvima na mjestu napada, potvrdio broj žrtava. Prema njegovim riječima, sigurnosne snage čine sve kako bi osigurale oslobađanje talaca i stabilizirale situaciju.

Ovaj napad je ozbiljan udar na tursku sigurnost. Istraga je u toku, a cijeli industrijski kompleks je i dalje pod opsadom sigurnosnih snaga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA