16 C
Sarajevo
24.10.2024

Bivša manekenka optužila Trampa da je seksualno zlostavljao

Bivši predsjednik SAD Donald  Trump optužen je za seksualno zlostavljanje manekenke koju je upoznao preko Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein) 90-ih, napisao je Guardian.

Sve se navodno desilo u Trump Toweru 1993. godine, a Stejsi Vilijams ( Stacey Williams) kaže da je milijarderu otišla na poziv Džefrija Epstajna.

Kada je stigla, Trump navodno ju je povukao prema sebi, dirajući njene grudi, kao i struk i stražnjicu. Priznala je i da je bila “jako uznemirena” i tvrdi da joj se tada učinilo da je vidjela Donalda Trumpa kako se smiješi Džefriju Epstajnu.

- OGLAS -

Epstajn, finansijer s moćnim ekonomskim i političkim mrežama u SAD i inozemstvu, i sam je bio optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje mladih djevojaka, no njegovo samoubistvo vješanjem u zatvoru u New Yorku u avgustu 2019. ugasilo je javnu akciju protiv njega.

Williams kaže da je Trump 1993. poslao njenom agentu razglednicu preko kurira te da je na razglednici pogled iz zraka na Mar-a-Lago, njegovu rezidenciju i odmaralište u Palm Beachu. Razglednicu je pokazala novinarima Guardiana. Na poleđini razglednice rukom je napisano: “Stejsi – vaš dom daleko od doma. S ljubavlju, Donald.”

- Advertisement -
Photo: Guardian

Vilijams je rekla da su ona i Epstajn nakon navodnog incidenta napustili Trump Tower te da je počela osjećati da se Epstajn ljuti na nju.

“Džefri i ja smo otišli, on me nije pogledao niti mi se obratio, a ja sam osjetila kako kipi od bijesa. Na ulici me izgrdio i pitao me: “Zašto si mu dopustila da to učini?” Osjećala sam se odvratno i bila sam potpuno zbunjena” – kazala je.

Ona i Epstajn ubrzo su se rastali. Vilijams kaže da nije znala ništa o njegovom obrascu seksualnog zlostavljanja, što se kasnije saznalo. Epstajn se danas smatra jednim od najgorih i najpoznatijih pedofila u modernoj historiji.

Prema Guardianu, Stejsi Vilijams (56) otkrila je to tokom internetskog razgovora sa grupom pod nazivom Survivors for Kamala, koja sebe opisuje kao koaliciju preživjelih žrtava seksualnog napada, a koja podržava demokratsku kandidatkinju na izborima.

“Ideja da se ovo čudovište vrati u Bijelu kuću moja je najgora noćna mora” – rekla je Vilijams, koja tvrdi da se nakon ovog navodnog napada osjećala poniženo, smatrajući da je bila žrtva “bolesne igre” bivšeg američkog predsjednika i Epstajna.

Naznačila je da je nekoliko mjeseci kasnije primila razglednicu koju je potpisao Donald Tramp. Godine 2023. porota građanskog suda u New Yorku proglasila je bivšeg predsjednika odgovornim za “seksualni napad” 1996. godine na bivšu novinarku E. Jean Carroll.

Donald Trump and Jeffrey Epstein in 1992. Photograph: MSNBC

Upitana je li razmišljala o istupanju u prošlosti, jer su druge žene iznosile optužbe protiv Trumpa, Williams je rekla da je željela izbjeći negativnu pozornost ili riskirati reakciju s kojom su se suočile mnoge druge preživjele.

“Napustila sam posao. Namjerno sam nestala jer volim biti anonimna i volim svoj život kao obične građanke. Zatim sam gledala što se dogodilo ženama koje su izašle sa svjedočanstvima u javnost. Trpjele su užasne uvrede. Pomisao da to učinim, pogotovo kao majka, jednostavno nije bila moguća” – rekla je za Guardian.

Karolin Levit, sekretarica za medije kampanje Donalda Trampa, dala je izjavu u kojoj je opovrgnula optužbe.

“Ove optužbe, koje je iznijela bivša aktivistica Baraka Obame i koje su objavljene na poziv kampanje Kamale Haris dvije sedmice prije izbora, nedvosmisleno su lažne. Očito je da su ovu lažnu priču izmislili Harris i njen izborni štab” – kazala je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA