16.6 C
Sarajevo
24.10.2024

Poznati kandidati za finale Lige prvaka koji će zamijeniti Milano

Evropska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da je naknadno primila ponude Madrida i Bakua za organizaciju  finala Lige prvaka 2027. godine. U međuvremenu, raste interes za organizaciju finala Lige prvakinja iste godine, gdje će UEFA moći birati između četiri kandidata: Barcelone, Varšave, Basela i Cardiffa.

Muško finale Lige prvaka 2027. prvobitno je  trebalo biti održano u Milanu, ali italijanski grad nije mogao garantovati da će obnova stadiona San Siro i njegove okoline biti dovršena na vrijeme.

Sada su interes iskazali Azerbejdžan s Olimpijskim stadionom u Bakuu i Španija s domaćim stadionom Atlético Madrida, Metropolitanom.

- OGLAS -

Za organizaciju ženskog finala zanimanje su pokazali Vels s Cardiffovim Principality Stadiumom, Španija s Barceloninim Camp Nouom, Poljski nacionalni stadion u Varšavi i St. Jakob Park u Baselu, Švicarska.

Službene kandidature moraju biti predane do marta 2025. godine, a domaćin će biti poznat dva mjeseca kasnije, navode iz krovne evropske nogometne organizacije.

- Advertisement -

Finale Lige prvaka 2025. bit će u Münchenu, a 2026. u Budimpešti za muškarce, te u Lisabonu i Oslu za žene.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA