12.7 C
Sarajevo
24.10.2024

Ursula von der Leyen stigla u Donju Jablanicu, razgovarala sa spasiocima

Sa Sarajevskog aerodroma odmah se uputila ka Donjoj Jablanici koja je pretrpjela velike štete, ali i ljudske gubitke tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile ovo mjesto.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen stigla je u posjetu Bosni i Hercegovini danas. Sa Sarajevskog aerodroma odmah se uputila ka Donjoj Jablanici koja je pretrpjela velike štete, ali i ljudske gubitke tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile ovo mjesto.

Von der Leyen je posjetila Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogođenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima. Tokom posjete, razgovarala je sa spasiocima koji su ulagali nadljudske napore kako bi pomogli mještanima nakon poplava, ali i izvukli tijela preminulih u klizištima.

U Donjoj Jablanici su i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša i šef baze međunarodnih operacija Hercegovačko-neretvanskog kantona Emil Balavac, načelnici Jablanice, Konjica, Kreševa, Fojnice i Kiseljaka, kao i predstavnici spasilačkih snaga.

- OGLAS -

U petak, 25. oktobra, planirani su sastanci s Predsjedništvom BiH i predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA