18.8 C
Sarajevo
25.10.2024

Jelena Trivić prihvatila poziv, sastat će se sa Draškom Stanivukovićem

Jelena Trivić, predsjednica stranke Narodni front odazvat će se pozivu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na sastanak.

“Dobili smo poziv za konsultacije od gradonačelnika i odazvaćemo se tom pozivu, jer Narodni front nije ni u prošlom sazivu gradske skupštine bio prepreka razvoju grada, pa neće biti ni u ovom“, izjavili su ovo iz Narodnog fronta.

Oni dodaju da konsultacije ne znače i koaliciju i da i dalje ostaju pri svom stavu da su oni opozicija i da neće biti u koaliciji ni sa jednim blokom, ni sa onim okupljenim oko SNSD-a, ni sa onim okupljenim oko gradonačelnika.

- OGLAS -

Iz Narodnog fronta ističu da su protekle četiri godine pokazale da oba ova bloka funkcionišu po istom principu i da su često kršili i zakone i propise kako bi došli do svog cilja.

Dodaju da se njihova politička platforma zasniva na borbi protiv kriminala i korupcije i na vladavini prava, te je jasno zašto ne mogu biti dio nijednog od ova dva bloka.

- Advertisement -

“Sve odluke koje su dobre za grad Banja Luku i koje su u skladu sa zakonom mi ćemo podržati. Ono što nije zakonito i nije u skladu sa propisima, nećemo. Tako smo funkcionisali i ranije, tako i nastavljamo. Mi smo za to da grad funkcioniše normalno, ali 2 odbornika Narodnog fronta teško da mogu uticati na igre i politike bilo kojeg od dva bloka. I gradonačelnik i SNSD su se proglasili pobjednicima izbora, pa očekujemo od njih da nađu način da se grad razvija i funkcioniše bez opstrukcija u kojima uvijek ispaštaju građani“, zaključuju u Narodnom frontu.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke pozvao je sve parlamentarne stranke u Banjaluci na sastanak i kako je rekao pokušaj dogovora oko zajedničkih ideja koje su sve stranke imale u svojim izbornima programima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA