10 C
Sarajevo
26.10.2024

Rukometne Zmajice; hrabro srce, patriotizam i volja za igrom!

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se trenutno nalazi u Belgiji na pretkvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Ekipa, poznata po hrabrosti i izraženom patriotizmu, pokazuje veliku želju za igrom koja će ih voditi ka uspjehu.

Danas, u 18 sati, naši rukometašice igraju protiv Kosova, a prenos možete pratiti na Face TV. Ova utakmica predstavlja ključni trenutak za našu reprezentaciju.

“Okupili smo se u Sarajevu i pred nama su teške kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Čeka nas izazov s Kosovom i domaćinom turnira, Belgijom. Došle smo da se borimo i pokušamo napraviti najbolje što možemo. Sigurne smo da ćemo dati sve od sebe,” izjavila je Desire Kolašinac, lijeva i srednja bek.

- OGLAS -

Matea Šumelj, pivotkinja iz ekipe Grude, dodaje: “Sve djevojke su stigle, danas imamo jedan trening, a narednih dana ćemo imati po dva. Dat ćemo sve od sebe, iako nemamo dovoljno informacija o selekcijama Kosova i Belgije. Vjerujem da ćemo na terenu disati kao jedna ekipa.”

Naš stručni tim, ojačan legendarnom Sanjom Bajgorić, dodatno je podigao optimizam pred nadolazeće izazove. Ove hrabre sportašice, s izraženim patriotizmom, daju sve od sebe na terenu, a kada su takve, rezultati će doći.

- Advertisement -

Pridružite nam se u navijanju za naše djevojke! Vaša podrška im znači mnogo i dodatno će ih motivisati da pokažu svoj najbolji nastup. Idemo, BiH!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA