17 C
Sarajevo
26.10.2024

Vučić ispratio von der Leyen: Hvala na pomoći, podršci i razumijevanju prema Srbiji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ispratio je jutros predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen (Von der Leyen) na aerodromu “Nikola Tesla” i zahvalio na pomoći, podršci i razumijevanju koju je ona, kako je rekao, “uvijek pokazivala prema Srbiji”.

Vučić je u objavi na Instagramu izrazio očekivanje da će, sa Lajen na čelu EK, partnerstvo Srbije sa EU biti “sve jače, bliže i obimnije”.

“Počastvovani smo Vašom posjetom, nadamo se da ćete nam češće dolaziti, a mi ćemo već sljedećeg puta imati još više rezultata kojima ćemo moći da se pohvalimo. Sretan put i do skorog viđenja” – dodao je Vučić u objavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- OGLAS -

Ursula von der Leyen boravila je u dvodnevnoj posjeti Srbiji, u okviru balkanske turneje na kojoj, između ostalog, razgovara o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od šest milijardi eura.

Podsjećamo, von der Leyen je jučer boravila u posjeti BiH, gdje se sastala s članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA