20 C
Sarajevo
26.10.2024

Slučaj ubistva u Bosanskoj Krupi preuzela SIPA

Po nalogu Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u suradnji s FUP-om i OSA-om, SIPA je preuzela slučaj ubistvo policajca u Bosanskoj Krupi, saopćeno je iz Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA). Ovu informaciju potvrdio je i ministar policije USK Adnan Habibija.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su sinoć na podrućju Bosanske Krupe i Bihaća pretresli devet lokacija i uhapsili sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Terorizam” propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. U navedenim aktivnostima ostvarena je suradnja s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK Bihać.

“Ono što mogu reći jeste da je SIPA preuzela predmet pod svoje nadležnosti pod nadzorom Tužilaštva BiH. Naravno da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK daju podršku SIPA-i u ovim akcijama, prvenstveno tu mislim na Sektor kriminalističke policije i jedinice za specijalističku podršku, ali i Odjeljenje kriminalističke polocije PU Bosanska Krupa. Bilo je nekoliko pretresa na nekoliko lokacija u Bihaću i Bosanskoj Krupi i milim da je osam osoba lišeno slobode”, kazao je ministar policije USK Adnan Habibija.

- OGLAS -

Podsjetimo, maloljetnik je prije dvije noći u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Ozren Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjen policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubica je uhapšen, a napad je okarakteriziran kao terorizam.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA