12.7 C
Sarajevo
26.10.2024

U Bosanskom Novom sahranjen policajac Ozren Maran

U Bosanskom Novom i Unsko-sanskom kantonu danas je Dan žalosti.

Na Novom groblju u naselju Jablanica u Bosanskom Novom danas je sahranjen policajac Ozren Maran koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi.

Osim članova porodice i rodbine, sahrani su prisustvovali prijatelji i kolege ubijenog policajca, te brojni građani.

Od Marana se uime kolega oprostio načelnik Pete policijske uprave Policijske stanice Bosanska Krupa Omer Tahirović.

- OGLAS -

Tahirović je izjavio novinarima da je u toku istraga o ovom događaju i da će više informacija javnost znati po okončanju istrage.

On je podsjetio da je 24. oktobra maloljetni napadač, koji nema ni punih petnaest godina, munjevito ušao u dežurnu službu Policijske stanice Bosanska Krupa i nožem zadao udarce u grudni koš dvojici policijskih službenika, od kojih je Maran smrtno stradao.

- Advertisement -

“Drugi policijski službenik Avdo Hasanović je povrijeđen i zbrinut je u kantonalnoj bolnici”, rekao je Tahirović.

Aktivnosti na rasvjetljavanju ovog slučaja i eventualnoj povezanosti napadača s ekstremističkim grupama nastavljena je i sinoć na području Unsko-sanskog kantona.

U Bosanskoj Krupi i Bihaću kasno sinoć urađeni su pretresi na više lokacija i tom prilikom je uhapšeno osam osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom.

Kako nam je potvrdio portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović, uhapšeno je ukupno osam osoba.

“Sinoć je izvršeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je lišeno slobode jedno lice, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću”, rekao je Beganović.

Dodao je da su policajci iz sektora kriminalističke policije USK, zajedno s jedinicom za podršku i asistenciju SIPA-e, učestvovale u akciji.

“U Bosanskoj Krupi lišeno je slobode sedam osoba. Radi se o licima inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP-a. Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, prijenosni računari, novac, USB stikovi, te veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku”, dodao je Beganović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA