12.7 C
Sarajevo
26.10.2024

Dodik se ponovo “koprca”: “Nema nikakvih kampova, ovo je satanizacija RS, hibridni rat!”

Dodik je demantovao tvrdnje da postoje kampovi za obuku na teritoriji tog entiteta kazavši da su one tzv. propagandna aktivnost laži i dezinfomacija koje su usmjerene na rušenje RS i njenog rukovodstva.

“U RS nema nikakve organizovane ili logističke podrške za organizovanje bilo kakvih aktivnosti ili kampova na našem području, niti ima podrške bilo kakvom pojedincu”, rekao je predsjednik RS, Milorad Dodik, nakon održanog sastanka entitetskih dužnosnika i nadležnih službi u Istočnom Sarajevu, komentarišući navode o postojanju proruskih kampova.

Dodik je demantovao tvrdnje da postoje kampovi za obuku na teritoriji tog entiteta kazavši da su one tzv. propagandna aktivnost laži i dezinfomacija koje su usmjerene na rušenje RS i njenog rukovodstva. Upozorio je da je “sve ovo dio hibridnog rata protiv RS”.

“Satanizacija RS i hibridni rat koji vode nastavlja se kroz djelovanje Ambasade SAD-a koja u kontinuitetu pokušava da upravo takvim netačnim izvorima da primarni značaj. Tako se desilo i ovaj put. Mi vjerujemo da je čak od strane nekih američkih izvora zatraženo od Moldavaca da pošalju takvu jednu gnusnu laž kako bi to pozdravila i jedva dočekala Ambasada SAD-a, odmah unaprijed osuđujući RS, a kad su vidjeli da su pretjerali, nakon nekoliko sati povukli su svoje saopćenje sa njihovog zvaničnog sajta, što govori da su priznali da su lagali. To, naravno, diskredituje i samog američkog ambasadora”, rekao je Dodik.

- OGLAS -

Izrazio je očekivanje da će nadležni instituti pokrenuti pitanje odgovornosti za širenje dezinfomacija. Podsjećamo, Ambasada Rusije u BiH oštro je demantovala navode o obuci bilo koga i nazvala ih je hibridnim ratom protiv Rusije i RS. Prethodno je član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e kazao da su u BiH boravile sumnjive osobe, ali je demantovao navode o postojanju kampova za obuku.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nedavno je kazao da je vidio dokaze o održavanju obuka. Suprotan stav iznio je ministar sigurnosti.

- Advertisement -

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA