19 C
Sarajevo
27.10.2024

FK Sarajevo danas gostuje u Konjicu: Protivnik mu je Igman

Fudbalski klub Sarajevo na Gradskom stadionu u Konjicu danas igra susret 11. kola WWin lige BiH, a protivnik mu je Igman.

Bordo tim meč dočekuje kao trećeplasirani na tabeli, dok se Igman nalazi na osmoj poziciji. Ekipa Sarajeva u susret ulazi nakon ubjedljive pobjede protiv Veleža (4:0) i bez poraza u ovoj sezoni, dok je Igman u posljednjem kolu poražen protiv Zrinjskog u Mostaru sa 7:1.

Utakmicu će suditi Danijel Perić iz Bijeljine, dok su njegovi pomoćnici Amer Macić (Mostar) i Bojan Makarić (Bijeljina).

- OGLAS -

Četvrti sudija bit će Nemanja Aleksić (Banja Luka). VAR sudije su Frano Jelić iz Širokog Brijega i Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Delegat utakmice je Safet Radmilović iz Goražda, dok je posmatrač suđenja Mithat Arnautović iz Tuzle.

U najavi susreta je šef stručnog štaba FK Sarajevo Zoran Zekić kazao da njegov tim u ovoj utakmici treba biti spreman na sve.

- Advertisement -

“Stanje je dobro, dobro se radi, raspoloženje je dobro. Nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju. Čeka nas jako teška utakmica, jako težak teren, tako da trebamo biti spremni na sve. Ja se nadam da će biti što više naših navijača i da ćemo svi zajedno uživati. Igman je ubilježio dva teška poraza, ali svaka utakmica nosi nešto svoje. Moramo zaista biti fokusirani” – izjavio je Zekić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA