19 C
Sarajevo
27.10.2024

Ajatolah Ali Kamenei: Iranski zvaničnici će odrediti kako da odgovore Izraelu

Iranski zvaničnici bi trebali odrediti kako najbolje pokazati moć Irana Izraelu nakon izraelskog napada na Iran prije dvije noći, citirala je danas iranska zvanična novinska agencija IRNA vrhovni vođa zemlje ajatolah Ali Kamenei (Khamenei).

“Zlo koje je počinio cionistički režim (Izrael) prije dvije noći ne treba ni umanjivati ni preuveličavati” – rekao je Kamenei, citirala je IRNA.

Iran je u subotu umanjio zračni napad Izraela na iranske vojne ciljeve tokom noći, rekavši da je nanio samo ograničenu štetu, dok je američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) pozvao na zaustavljanje eskalacije koja je izazvala strah od sveopšteg požara na Bliskom istoku, prenosi Reuters.

- OGLAS -

Nekoliko izraelskih aviona završilo je tri talasa napada prije zore na fabrike raketa i druge lokacije u blizini Teherana i u zapadnom Iranu, saopćila je izraelska vojska.

Kamenei je rekao da moć Irana treba pokazati Izraelu, dodajući da način da se to učini treba da “odrede zvaničnici i da se dogodi ono što je u najboljem interesu naroda i zemlje”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA