20.5 C
Sarajevo
27.10.2024

Tužilaštvo USK predložilo određivanje pritvora za maloljetnog teroristu iz Bosanske Krupe

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona uputilo Općinskom sudu Bosanska Krupa prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora maloljetniku koji je 23. oktobra počinio krivično djelo terorizma u kojem je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović, saznaje portal “Avaza”.

Odluka o pritvoru bit će donesena najkasnije do sutra, a ostaje da se vidi hoće li prijedlog biti prihvaćen ili će maloljetniku biti određen privremeni smještaj u nekoj od ustanova.

Maloljetnik s nepunih 15 godina ušao je u PS Bosanska Krupa, izvadio nož, a onda njime usmrtio jednog, a ranio drugog policajca.

- OGLAS -

Iz Tužilaštva USK ranije je saopćeno da je maloljetni napadač lišen slobode, te mu je postavljen branilac po službenoj dužnosti koji ima certifikat za postupanje u predmetima gdje je osumnjičeno lice maloljetnik.

Najavili su da će maloljetnik biti saslušan u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, nakon čega će tužilac odlučiti o poduzimanju drugih radnji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA