10 C
Sarajevo
27.10.2024

Iran traži hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a

Iran zadržava pravo da odgovori na “zločinačku agresiju” Izraela, izjavio je ministar vanjskih poslova Abas Arakči glavnom sekretaru Ujedinjenih naroda u pismu u kojemu traži hitan sastanak Vijeća sigurnosti, objavilo je danas iransko ministarstvo vanjskih poslova.

U međuvremenu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao da je napad na Iran bio “precizan i snažan” i da je “postigao sve svoje ciljeve”.

Dodao je da je Izrael u egzistencijalnoj borbi protiv “osovine zla” koju predvodi Iran i istaknuo da izraelski neprijatelji moraju platiti “vrlo visoku cijenu”.

- OGLAS -

Netanyahu se direktno obratio iranskom narodu: “Naša borba nije usmjerena protiv vas, nego protiv tiranskog režima koji vas tlači i prijeti cijeloj regiji.”

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je da Iran više nije u stanju učinkovito koristiti protiv Izraela svoje suradnike iz Hamasa u Pojasu Gaze i Hezbolaha u Libanonu.

- Advertisement -

Gallant je dodao da Hamas u Gazi više ne funkcionira kao vojna mreža i da su zapovjedništvo Hezbolaha i veći dio njegovih raketnih mogućnosti nestali.

Rekao je da nijedna od dviju skupina “više nije učinkovito oruđe” Irana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA