18 C
Sarajevo
28.10.2024

SIPA na području Bosanske Krupe i Bihaća uhapsila sedam osoba, šest će biti predato u nadležnost Tužilaštva BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u noćnim satima 25.10.2024. godine, na području Bosanske Krupe i Bihaća, postupajući po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pretresli stambene i pomoćne objekte i pokretne stvari na devet lokacija i slobode lišili sedam lica.

Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Terorizam“ iz člana 201. stav (1), a u vezi sa stavom (5) tačka a.) i b.) u vezi sa članom 30. i 31. propisanim Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- OGLAS -

Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa Ministrastvom unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona, Federalnom upravom policije i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Od ukupno sedam lica lišenih slobode danas u toku dana (28.10.2024. godine) policijski službenici SIPA će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine predati šest lica, saopćeno je uz SIPA-e.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA