9 C
Sarajevo
28.10.2024

Real ukinuo specijalni TV program, Vinicius otkazao zabavu: Zlatna lopta za nas prestaje postojati

Do Madrida je došla vijest da Vinicius Junior i Dani Carvajal neće osvojiti Zlatnu loptu na večerašnjoj dodjeli u Parizu, a po svemu sudeći, dobitnik će biti fudbaler Manchester Cityja Rodri.

Razočaranje i bijes u Madridu su ogromni, a iz Reala smatraju da su kriteriji za dodjelu Zlatne lopte kontradiktorni i ne poštuju klub, te zbog toga neće ni putovati na ceremoniju u Francuskoj.

MARCA navodi da je klub otkazao poseban program koji je planirao povodom dodjele Zlatne lopte na Real Madrid TV-u, koji je trebao trajati pet sati.

- OGLAS -

Danas poslijepodne je u Valdebebasu (u sportskom kompleksu Reala) konačno donesena odluka da se ne putuje u Pariz. Komentar na dešavanja je jednoglasan: “Za nas Zlatna lopta prestaje postojati”.

Moto Real Madrida je sada da se mora fokusirati na takmičenje, pogotovo nakon visokog poraza od Barcelone 0:4.

- Advertisement -

Ekspedicija od 50 planiranih ljudi, s Florentinom Perezom na čelu, jasno daje do znanja da je Madrid uzeo zdravo za gotovo da će neko iz kluba osvojiti nagradu.

Čak su se pojavile i informacije koje govore da je Vinicius bio siguran u osvajanje prestižne nagrade toliko da je unaprijed organizovao zabavu u Parizu, koja će sada biti otkazana.

Program dodjele počinje večeras od 20:45 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA