9 C
Sarajevo
28.10.2024

Humane zvijezde BiH u akciji: Dogovorena humanitarna utakmica, sav prihod ide žrtvama poplava u Jablanici

U sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, općinski načelnik Damir Šabanović danas je održao sastanak sa predstavnicima projekta “Humane zvijezde BiH“, prilikom čega su dogovoreni detalji odigravanje humanitarne fudbalske utakmice čiji će prihod biti usmjeren za pomoć stanovništvu koje je stradalo u poplavama i klizištima koje su općinu Jablanica zahvatile u noći 04. oktobra.

Sastanku su uz načelnika i saradnike, ispred projekta Humane zvijezde BiH, prisustvovali Vlatko Glavaš, kapiten Humanih zvijezda, sportski novinar Sinan Sinanović i osnivač i trener MNK “Pionir“ Jablanica Adis Halilhodžić.

Pomoć onima kojima je najpotrebnija

U organizaciji Općine Jablanica 10. novembra Sportska dvorana Jablanica u 16:00 sati, ugostit će najbolje fudbalere BiH. U ovom humanitarno-fudbalskom spektaklu snage će odmjeriti ekipe “Zvijezde BiH“ protiv “Humanih zvijezda Jablanica“.

- OGLAS -

Kapiten Zvijezda BiH Vlatko Glavaš ovom prilikom se zahvalio općinskom načelniku na susretljivosti i podršci da jedan ovakav događaj bude održan u Jablanici, mjestu koje je iznjedrilo velikane sporta kao što su Vahid Halilhodžić, Senad Lulić, Hasan Salihamidžić, Mirza Teletović i mnogi drugi. 

“Ovom utakmicom želimo poslati poruku podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Doći će mnoga poznata imena kao što su Vahid Halilhodžić, Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Faruk Hujdurović, Mirza Varešanović i mnogi drugi. Sav prihod od utakmice će ići onima kojima je pomoć najpotrebnija” – istakao je Glavaš.

- Advertisement -

Općinski načelnik Damir Šabanović izrazio je zadovoljstvo da će se jedan ovakav projekat koji ima humanitarni karakter realizovati na području općine Jablanica. 

Ne zaboraviti šta se desilo Jablanici

“Općina će pružiti svu neophodnu pomoć da ovaj događaj bude realizovan u punom kapacitetu. Nećemo i ne smijemo zaboraviti ono što se desilo našoj Jablanici, ali život i svi životni tokovi moraju ići dalje” – istakao je načelnik Šabanović.

Sportski novinar i selektor “Humanih zvijezda BiH” Sinan Sinanović je ovom prilikom pozvao sve ljubitelje nogometa i sporta, te sve dobre ljude da dođu i pruže podršku jednom ovakvom velikom humanitarnom događaju. 

“Jablanica je puno toga dala za fudbal i sport, na ovaj način želimo da joj vratimo bar mali djelić toga” – naglasio je Sinanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA