11.2 C
Sarajevo
17.12.2024

Napravite neodoljive mafine – po receptu koji vam neće oduzeti mnogo vremena

Ovaj put donosimo recept sa ribizlama, borovnicama i jagodama, a krema je od slatkog vrhnja za šlag i svježeg sira. 

Mafini su savršen izbor za sve koji žele mekane, sočne i prozračne kolačiće koji nisu suhi i komplicirani za pripremu.

Recept je fleksibilan, a možete dodati voće, čokoladu, kakao, začine ili čak rogač i mak, prema vašim željama.

Ovaj put donosimo recept sa ribizlama, borovnicama i jagodama, a krema je od slatkog vrhnja za šlag i svježeg sira. 

- OGLAS -

Sastojci:

četvero jaja;

- Advertisement -

šoljica i po šećera;

jedna šoljica mineralne vode ili mlijeka;

jedna šoljica ulja;

dvije i po šoljice mekog brašna;

jedan prašak za pecivo.

Priprema:

Upalite rernu na 200 stepeni i pripremite kalup za mafine s papirnatim košaricama. Pjenasto izmiksajte jaja, dodajte šećer, mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po želji dodajte kakao, čokoladu ili voće.

Smjesu rasporedite u košarice do tri četvrtine i stavite peći petnaest-osamnaest minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno – kad izađe suha, mafini su gotovi. Ako dodajete voće, stavite ga neposredno prije pečenja u svaki kalup. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA