6 C
Sarajevo
28.02.2025

Pripremite oslić iz rerne: Ukusna zdravija verzija bez ulja

Ako želite uživati u sočnom i ukusnom osliću, a pritom pripremiti zdraviju verziju, onda je oslić iz rerne savršen izbor.

Ovaj recept omogućava da oslić bude jednako ukusan kao kada se prži u dubokom ulju, ali uz puno manje masnoće, što ga čini idealnim za sve koji vode računa o zdravlju.

Sastojci

  • 1 oslić (po mogućnosti isječen na komade jednake debljine)
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • So po ukusu
  • Malo ulja za premazivanje

Priprema

  • Komade oslića isijecite na jednake debljine, posolite i ostavite na stranu.
  • U jednoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno i alevu papriku.
  • Svaki komad oslića uvaljajte u smjesu sa svih strana, vodeći računa da se dobro obavije.
  • Nauljite vatrostalnu činiju (ili pleh ako pripremate veću količinu) i redajte uvaljane komade oslića.
  • Preko komada oslića poprskajte malo ulja, a zatim ih okrenite kako bi se ravnomjerno nauljili sa svih strana.
  • Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, dok riba ne postane zlatno smeđa i hrskava spolja, a sočna iznutra.

Prilog:

- OGLAS -

Oslić iz rerne odlično se slaže uz krompir pire, ali i sa salatom od krompira, crnog luka i praziluka, što čini ukusan i uravnotežen obrok.

Isprobajte ovaj zdraviji recept i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa.

- Advertisement -

To je to, prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA