-0.1 C
Sarajevo
22.01.2025

Napravite turski puding – neodoljivu poslasticu koja brzo nestaje sa stola

Pravljenje turskog pudinga nije previše komplikovano, a za ovu poslasticu neće vam trebati mnogo vremena.

Pravljenje turskog pudinga nije previše komplikovano, a za ovu poslasticu neće vam trebati mnogo vremena.

Sastojci:

600 mililitara mlijeka,

- OGLAS -

60 grama šećera;

dva vanilin šećera;

- Advertisement -

40 grama kokosa;

dva žumanceta;

50 grama brašna;

30 grama maslaca;

20 grama sjeckanih badema;

20 grama kokos-listića.

Priprema:

U šerpu sipajte 400 mililitara mlijeka, dodajte šećer, vanilin šećer i kokos, pa stavite na vatru da provri. U preostalih 200 mililitara mlijeka razmutite žumanca i brašno tako da ne bude grudvica, pa ukuhajte u mlijeko sa kokosom, ulivajući u tankom mlazu i sve vrijeme miješajući žicom.

Kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne, skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa promiješajte da se otopi.

Vruć puding sipajte u četiri manje čaše, pokrijte providnom folijom da se ne stvori korica i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom stavite u frižider da se puding dobro rashladi i stegne. Pred posluživanje skinite foliju i ukrasite sjeckanim bademima i kokos-listićima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA