Lukmiru – staro i pomalo zaboravljeno jelo pravimo na nešto moderniji način. Svježi luk i pileća jetrica poslužit će kao osnovna baza za ovu deliciju koja će razgaliti vaša čula.
TIJESTO ZA LEPINJU
Sastojci:
- OGLAS -
- ½ kg brašna
- ½ čaše mlijeka
- ½ čaše jogurta
- 4 kašike ulja
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 kašika germe
- ½ pakovanja praška za peciva
LUKMIRA
Sastojci:
- Advertisement -
- 3 velika crvena luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika maslaca
- 1-2 kašike jabukovog pekmeza
PILEĆA JETRICA
Sastojci:
- 500 g pileće jetrice MADI
- 1 kašika ulja
- 1 čehno bijelog luka
- 350 g luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sol, biber, timijan, muškatni oraščić
- 1 kašika balsamico octa
- 1 kasičica senfa
- 2 kašike Worcestershire umaka
- 170 g pavlake, Bingo
- Po potrebi dodati pileći temeljac
MOUSSE OD JAPANSKIH JABUKA
Sastojci:
- 2 zaleđene Japanske jabuke
- 100 g maline Bingo ili bilo koje zaleđeno voće
- 1 kašika meda
- 1 kašika Kikiriki maslaca ili lješnjak maslaca
- OGLAS -