26 C
Sarajevo
30.04.2024

Ante Dabo: Vatra je podmetnuta, piromani htjeli da izazovu tragediju

“Mogu reći za javnost da je sat i po prije izbijanja ovog požara gorjelo Reciklažno dvorište Metis u Poduzetničkoj zoni, na jugoistočnoj strani grada, a kad su to vatrogasci ugasili, planulo je na Zrću. Vjerujem da je riječ o piromanima koji su htjeli da naprave tragediju u uslovima jakog vjetra”, rekao je Dabo, prenosi portal Index.hr.

Požar na popularnoj plaži Zrće na ostrvu Pag izbio je oko jedan sat poslije ponoći u utorak, zbog čega su hiljade posjetilaca te plaže evakuisani.

Dabo je dodao i da je samo zbog dobrog i koordinisanog rada svih interventnih službi izbjegnuto stradanje ljudi i moguća velika materijalna šteta.

“Osim guste borove šume, što je velika šteta, drugo ništa nije uništeno, a tako velik požar uz vrlo jaku buru mogao je da pređe u katastrofalan požar”, rekao je Dabo. Portparolka policije Maja Brozičević rekla je da je uviđaj obavljen popodne jer su se za to stvorili uslovi, pošto otvorenog plamena više nije bilo.

- OGLAS -

Kako se navodi, policija za sada nema snimke pa utvrđuje na druge načine ko je otvorenim plamenom izazvao vatru, koja se, uz jak vjetar, proširila na borovu šumu Zrće.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA