16 C
Sarajevo
12.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: “Paradajz-supa, riblje polpete”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Dva jednostavna jela koja pripremamo za večerašnji iftar zadovoljit će sva vaša čula i obogatiti iftarsku sofru.

Pokazujemo vam kako od svježeg, sočnog paradajza napraviti savršeno uravnoteženu supu koja će biti idealan početak svakog obroka. Riblje polpete zdrav su i ukusan izbor za sve ljubitelje morskih plodova.

PARADAJZ-SUPA

Sastojci za četiri osobe:

- OGLAS -

250 grama paradajz pelata;

dvije kašike kuhane quinoe;

- Advertisement -

100 grama indijskih oraha;

dva sušena paradajza iz ulja;

jedna kašika šećera;

jedno čehno bijelog luka;

sjeckani peršun;

so, biber.

RIBLJE POLPETE

Sastojci za četiri osobe:

dva krompira – oguljena i izrezana na komad;

jedna glavica luka;

600 grama fileta pastrmke;

dvoje jaja;

sitno naribana korica i sok jednog limuna;

četiri kašike peršuna – sitno sjeckanog;

dvije kašike svježeg začinskog bilja kao što su bosiljak, korijander, kopar ili estragon – sitno sjeckan;

jedna kašika senfa;

dvije kašike kapara – sjeckanih;

jedna prasa – sitno narezana;

3/4 šolje prezli;

maslinovo ulje

so, biber.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA