15 C
Sarajevo
14.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: “Stroganoff sa teletinom i šareni pilav”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Večerašnji „Iftar s ljubavlju“ bit će prava gastronomska avantura! Omiljeno meso – teletina bit će glavna zvijezda iftara. Stroganoff sa teletinom jelo je koje spaja bogate i kremaste okuse a savršeno pripremljena teletina topi se u ustima.

Otkrivamo vam sve trikove koji će vas učiniti majstorom u pripremi ovog jela, uz savjete za najbolju teksturu, ravnotežu okusa i savršeno pečenu teletinu.

STROGANOFF S TELETINOM

Sastojci za četiri osobe:

- OGLAS -
  • 600 grama telećih šnicli, narezanih na trakice;
  • jedna glavica većeg luka;
  • 120 grama šampinjona, rezanih na tanke ploške;
  • jedna kašika mljevenih suhih vrganja;
  • 120 grama kiselih krastavaca, narezanih na kockice;
  • dva čehna bijelog luka;
  • jedna kašika maslinovog ulja;
  • 100 grama maslaca;
  • dvije kašike brašna;
  • jedna kašika slatke, ljute ili dimljene mljevene paprike (po želji);
  • 700 mililitara goveđeg temeljca;
  • jedna kašika senfa;
  • jedna kašika koncentrata od paradajza;
  • ½ kašičice muškatnog oraščića;
  •  tri kašike vode od kiselih krastavaca;
  • so, biber,
  • dvije-tri kašike kiselog vrhnja ili milerama;
  • jedna kašika sitno sjeckanog peršuna.

Uz servirano dodati zdjelicu salate od cvekle.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA