Prvo na meniju je supica od tikve i narandže – savršen spoj slatkoće tikve i citrusne svježine narandže. Kelj sarmice bit će pravo iznenađenje za ljubitelje tradicionalnih jela.
SUPA OD TIKVE I NARANDŽE
Sastojci za 4 osobe:
- Maslinovo ulje i maslac
- 1 luk, sitno sjeckan
- 1 mrkva
- 1 krompir
- 300 g muškatne tikve
- 1 narandža, korica i iscijeđen sok
- So, biber
BRUSCHETTA
- OGLAS -
- Baget
- Paradajz
- Vlasac, peršun, rukolaParmezan, mozzarella
- So, biber
- Maslinovo ulje
KELJ SARMICE
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kelj
- 1 kašika octa
Fil:
- Advertisement -
- 500 g mljevenog mesa1 luk, sitno sjeckan
- 1 kašika ulja
- 2 čehna bijelog luka
- 2 mrkve
- Vezica peršuna i celera
- 200 g riže
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika paprika paste
- So, biber, crvena mljevena paprika, sušeno povrće dodatak jelima,
Umak:
- 2 luka, rezana na ploške
- Ulje, maslac
- 200 ml Goveđeg temeljca
- 1 kašika paste od paradajza
- 1 kašika paste od paprikaSo, biber, aleppo papričica
Posip:
- 300 g Gaude, narendane
- OGLAS -