2 C
Sarajevo
19.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: Čorba od tikve i narandže kelj sarmice i bruschetta

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Za večerašnji „Iftar s ljubavlju“ vodimo vas na gastronomsko putovanje okusa i mirisa! Tri sjajna jela koja spremamo oduševit će vas svojim zdravim sastojcima, a svaki zalogaj bit će pravi užitak za vaše nepce.

Prvo na meniju je supica od tikve i narandže – savršen spoj slatkoće tikve i citrusne svježine narandže. Kelj sarmice bit će pravo iznenađenje za ljubitelje tradicionalnih jela.

SUPA OD TIKVE I NARANDŽE
Sastojci za 4 osobe:

  • Maslinovo ulje i maslac
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • 1 mrkva
  • 1 krompir
  • 300 g muškatne tikve
  • 1 narandža, korica i iscijeđen sok
  • So, biber

BRUSCHETTA

- OGLAS -
  • Baget
  • Paradajz
  • Vlasac, peršun, rukolaParmezan, mozzarella
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

KELJ SARMICE
Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kelj
  • 1 kašika octa


Fil:

- Advertisement -
  • 500 g mljevenog mesa1 luk, sitno sjeckan
  • 1 kašika ulja
  • 2 čehna bijelog luka
  • 2 mrkve
  • Vezica peršuna i celera
  • 200 g riže
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika paprika paste
  • So, biber, crvena mljevena paprika, sušeno povrće dodatak jelima,


Umak:

  • 2 luka, rezana na ploške
  • Ulje, maslac
  • 200 ml Goveđeg temeljca
  • 1 kašika paste od paradajza
  • 1 kašika paste od paprikaSo, biber, aleppo papričica


Posip:

  • 300 g Gaude, narendane

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA