22.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Izraelski ministar: Mi smo jedina država koja ubija Irance

Izraelski ministar izjavio je u nedjelju da je Izrael “jedina država na svijetu koja već dvije godine ubija Irance”.

Ministar za regionalnu suradnju Tzachi Hanegbi izjavio je to u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i SAD-a.

Bio je to odgovor na pitanje o “opreznom držanju” Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britnaije i Irana oko tankera koje su zaplijenile dvije zemlje.

- OGLAS -

Novinar je upitao Hanegbija što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

“Mi smo Iran napali tisuću puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik zrakoplovstva, ali to je koordinirana politika”, rekao je.

- Advertisement -

“I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale”, istaknuo je ministar.

Iranska tevevizija Press na to je reagirala tvitom: “Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!”.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošloga je mjeseca rekao: “Izrael je stotine puta djelovao kako bi spriječio da Iran ojača vojnu prisutnost u Siriji, dok otvoreno i aktivno poziva i radi na uništenju Izraela”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA