21 C
Sarajevo
18.06.2025

Napravite domaće perece – ukusne, neodoljive, mekane!

Ove perece brzo nestaju sa stola...

Napravite ukusne domaće perece.

Sastojci:

dva žumanca;

- OGLAS -

dvije kašičice soli;

180 grama kisele pavlake;

- Advertisement -

250 grama omekšalog margarina;

500 grama brašna;

jedan prašak za pecivo;

jedno cijelo jaje;

susam za posipanje.

Priprema:

Dva žumanca, so i kiselu pavlaku dobro izmiješajte. Zatim dodajte omekšali maslac i dobro sjedinite. Na kraju dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i prvo dobro promiješajte kašikom, a onda umijesite rukom glatko tijesto.

Pospite radnu površinu brašnom, pa razvijte tijesto oklagijom na jedan cm debljine. Kalupom izrežite perece, pa premažite umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni zagrijanoj na dvjesta stepeni dvadeset minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA