Slatkih zalogaja se ne odričemo niti za vrućih ljetnih dana. Umjesto kompliciranih recepata od mnoštva sastojaka, tada su nam draži osvježavajući i jednostavni deserti bez previše filozofije.
Poput ove brzopotezne verzije finog moussea od limuna koji se pravi od samo tri sastojka i ne uključuje sirova jaja.
Riječ je o receptu koji mogu svladati i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio, pak, u cijelom postupku jest čekanje da se mousse ohladi u hladnjaku.
Sastojci za mousse od limuna:
250 ml vrhnja za šlag;
230 ml bijele čokolade;
80 ml svježe iscijeđenog limunova soka.
Priprema:
Izlomite bijelu čokoladu na manje dijelove, stavite u vatrostalnu posudu i otopite u mikrovalnoj pećnici. U rastopljenu smjesu dodajte svježe iscijeđeni limunov sok i dobro promiješajte. Smjesu stavite u hladnjak na oko pola sata.
Istucite vrhnje u šlag i ručno ga umiješajte u limunsku smjesu dok se svi sastojci ne sljube. Podijelite smjesu na manje porcije (čaše) i stavite u frižider na dva sata prije posluživanja.