18 C
Sarajevo
25.06.2025

Rashladite se uz divnu kremu od bijele čokolade i limuna

Umjesto kompliciranih recepata od mnoštva sastojaka, tada su nam draži osvježavajući i jednostavni deserti bez previše filozofije.

Slatkih zalogaja se ne odričemo niti za vrućih ljetnih dana. Umjesto kompliciranih recepata od mnoštva sastojaka, tada su nam draži osvježavajući i jednostavni deserti bez previše filozofije.

Poput ove brzopotezne verzije finog moussea od limuna koji se pravi od samo tri sastojka i ne uključuje sirova jaja.

Riječ je o receptu koji mogu svladati i najveći amateri u kuhinji. Najteži dio, pak, u cijelom postupku jest čekanje da se mousse ohladi u hladnjaku.

- OGLAS -

Sastojci za mousse od limuna:

250 ml vrhnja za šlag;

- Advertisement -

230 ml bijele čokolade;

80 ml svježe iscijeđenog limunova soka.

Priprema:

Izlomite bijelu čokoladu na manje dijelove, stavite u vatrostalnu posudu i otopite u mikrovalnoj pećnici. U rastopljenu smjesu dodajte svježe iscijeđeni limunov sok i dobro promiješajte. Smjesu stavite u hladnjak na oko pola sata.

Istucite vrhnje u šlag i ručno ga umiješajte u limunsku smjesu dok se svi sastojci ne sljube. Podijelite smjesu na manje porcije (čaše) i stavite u frižider na dva sata prije posluživanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA