26 C
Sarajevo
03.07.2025

Brz, lagan i ukusan ručak: Pripremite piletinu na roštilju uz salatu od bulgura i jogurt-sos s mentom

Vrućine ne podnose tešku hranu, pa je idealno rješenje – mediteranski tanjir prepun boja, okusa i zdravih sastojaka.

Tokom ljetnih mjeseci svi tražimo obroke koji su osvježavajući, nutritivno bogati, ali i laki za pripremu. Vrućine ne podnose tešku hranu, pa je idealno rješenje – mediteranski tanjir prepun boja, okusa i zdravih sastojaka.

Piletina s roštilja, salata od bulgura i jogurt-sos s mentom

Sastojci:

- OGLAS -
  • jedan pileći file (po osobi);
  • maslinovo ulje, limun, začini (so, biber, origano);
  • 100 grama bulgura ili kus-kusa;
  • krastavac, cherry paradajz, crveni luk, svježa nana;
  • čaša jogurta, čehno bijelog luka, malo limunovog soka.

Priprema:

Piletinu marinirajte u maslinovom ulju, limunu i začinima, pa kratko ispecite na roštilj-tavi ili običnoj tavi. Bulguru prelijte ključalom vodom, poklopite i ostavite da nabubri. Sitno nasjeckajte povrće i pomiješajte s bulgurom. Jogurt, bijeli luk, limun i svježu nanu sjedinite u jednostavan, osvježavajući sos.

- Advertisement -

    Poslužite sve zajedno i uživajte u savršenom balansu proteina, vlakana i svježine. Ovakav ručak ne samo da vas neće umoriti, već će vas osvježiti i dati vam dovoljno energije za ostatak dana. Idealno za one koji žele jesti zdravo, ukusno i bez predugog stajanja pored šporeta.

    - OGLAS -

    Pročitajte još

    NAJNOVIJEFACE.BA