17.7 C
Sarajevo
30.04.2024

Oduzete cigarete i duhan u akciji ‘Ronhill II’ vrijedni 75.000 KM

Službenici Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva „Ronhill II“, na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do lokacije na kojoj se vrši distribucija i prodaja cigareta. Tom prilikom izvršen je pretres vozila, stambenih i pomoćnih objekata na području RC Tuzla, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 8.740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti kao i putničko motorno vozilo Citroen C4 i mobilni telefon. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 75.000,00 KM.

Protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

- OGLAS -

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA