22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Dvije osobe povrijeđene u eksploziji bombi u Bangkoku

Jedna bomba je aktivirana na pločniku u aleji Rama IX, i povrijeđeno je dvoje pješaka koji su prebačeni u bolnicu, saopćila je policija.

Dvije eksplozivne naprave aktivirane su u neposrednoj blizini vladinog kompleksa u kvartu Chaeng Wattana u sjevernim predgrađima Bangkoka, ali niko nije povrijeđen.

Još jedan eksploziv aktiviran je u blizini željezničke stanice Chong Nonsi u kvartu Sathorn. Izlazi na željezničkoj stanici privremeno su zatvoreni iz sigurnosnih razloga. Nije bilo nikakvih vijesti o eventualno povrijeđenim ljudima na stanici.

- OGLAS -

Jedinice za demontiranje eksplozivnih naprava stigle su na mjesta napada kako bi pokrenule istragu.

Tajlandska policija potvrdila je u petak popodne da je svih pet eksplozija u Bangkoku bilo povezano.

- Advertisement -

Policijski general pukovnik Sutthipong Wongpin, komesar Metropoliten policije, izjavio je medijima da su sporadični bombaški napadi u raznim kvartovima Bangkoka u petak povezani, ali nije pružio još detalja. 

Tajlandska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih za umiješanost u postavljanje lažnih bombi ispred štaba Tajlandske kraljevske policije u četvrtak.

Sigurnosne kamere snimile su osumnjičene na željezničkoj stanici Siam sky i u tržnom centru Siam Paragon prije nego što su krenuli na autobusku stanicu Mor Chit, prenosi Xinhua.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA