12.7 C
Sarajevo
28.09.2024

Najjača oluja ovog ljeta pogodila Dalmaciju: Apokaliptične scene iz regiona (VIDEO+ FOTO)

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova, što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini u Pomorskom meteorološkom centru Split.

Nacionalna središnjica za trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.

 
Kako javlja Slobodna Dalmacija, neki objekti su ostali bez krova, a pozivi su stizali iz Splita, Solina, Kaštela… Iz Javne vatrogasne postrojbe Split tokom noći su kazali da imaju puno intervencija, a građani i dalje zovu. Navode da su grane i stabla padale po automobilima. 

Također, primljeni su i pozivi upomoć s mora, od osoba koje je nevera zatekla na moru.

- OGLAS -

“Imamo puno poziva, samo na splitskom području imamo dojave o pet havarija, a na cijelom Jadranu možda i 20. Ali ne mogu vam davati sada informacije jer smo zatrpani pozivima”, rekao je dežurni u Lučkoj kapetaniji Split za Slodobnu Dalmaciju.

Olujno nevrijeme pogodilo je u petak predvečer Istru. Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, remljavinom i pljuskovima zahvatilo je gotovo cijeli poluotok, javlja Jutarnji list.

- Advertisement -

Glas Istre piše kako su neke ulice na području Pule bile potpuno poplavljene zbog velike količine padalina.

Nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom protutnjalo je i Zadrom te okolicom u petak kasno navečer.

Za razliku od nevere prije nekoliko tjedana ovaj put u Zadru nije bilo orkanskog vjetra koji je napravio veliku štetu, ali je snažni vjetar izgleda ovaj put pogodio područje Posedarja gdje je lomio stabla stara 30 godina.

U Zadru je nevrijeme nasukalo jednu jedrilicu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA