22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Pucnjava u Teksasu, 20 mrtvih

Do napada je došlo u prodavnici Volmarta, u okviru tržnog centra “Vista mol”, a napadač se nakon pucnjave predao policiji, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je identifikovan kao 21-godišnji muškarac iz okoline Dalasa. Njegov identitet nije zvanično saopšten, a više lokalnih medija prenelo je da se radi o Patriku Krusijusu.

Šef policije El Pasa Greg Allen rekao je da vlasti istražuju manifest osumnjičenog koji ukazuje na to da “postoji potencijalna veza sa zločinom iz mržnje”. Zvaničnici su odbili da iznesu više detalja, navodeći da se istraga nastavlja.

- OGLAS -

Na internetu kruži manifest čiji je autor navodno napadač, prenosi Rojters. U tom tekstu se osuđuje “invazija ljudi iz Latinske Amerike u Teksasu” a pominje se i napad na dve džamije koji je počinio beli suprematista na Novom Zelandu, koji je 15. marta ubio 51 osobu.

El Paso i Ciudad Juarez, zajedno sa susednim gradom Las Cruces u Novom Meksiku, formiraju gradsko pogranično područje od oko 2,5 miliona stanovnika, što predstavlja najveće dvojezično stanovništvo u Severnoj Americi.

- Advertisement -

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da su trojica meksičkih državljana među poginulima, a da ih je šestoro ranjeno.

Detalji kako je došlo do pucnjave, nije do kraja jasno, ali video snimci sa lica mesta pokazuju žrtve kako leže na zemlji u tržnom centru.

Osumnjičeni se predao policiji kada su ga opkolili i nije pružao otpor, saopštile su vlasti.

Gradonačelnik El Pasa Dee Margo rekao je da je policija reagovala na pucnjavu u roku od šest minuta.

Američki predsednik Donald Tramp je osudio napad ocenjujući u poruci na Twiteru da je “tragičan” i da predstavlja “kukavički čin”.

 

  
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA