Dostojna zamjena za sarmu! Napravite musaku od kiselog kupusa

Nadamo se da će vam se ova musaka toliko svidjeti da će biti tek prva u nizu vaših novih složenaca s kiselim kupusom.

Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krompira jednostavni su i svakodnevni, pa ih vjerojatno već i imate kod kuće.

Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krompira:

  • pet stotina grama kiselog kupusa, narezanog;
  • pet većih krompira;
  • jedna manja glavica luka;
  • jedna kašika maslinovog ulja;
  • dva čehna bijelog luka;
  • biber;
  • so;
  • dvije do tri kobasice, po želji;
  • dvoje jaja;
  • mlijeko.

Priprema musake od kiselog kupusa i krompira:

- OGLAS -

U lonac stavite kuhati cijele krompire s korom. Na maslinovom ulju izdinstajte luk, dodajte bijeli luk i kiseli kupus, začinite i dinstajte oko petnaest minuta. Zatim dodajte narezane kolutove kobasice. Kada je krompir kuhan, ostavite ga da se malo ohladi, ogulite ga i narežite na ploške.

Pripremite posudu za pečenje i nauljite je maslinovim uljem. Na dno posude posložite ploške krompira, zatim dodajte izdinstani kupus; ponovite postupak. Musaku pecite u rerni na dvjesto pedeset stepeni Celzija oko petnaest minuta. Dok se musaka peče, napravite preljev od dvoje jaja i malo mlijeka. Preljev prelijte po musaki i ostavite da se peče još petnaest do dvadeset minuta.

- OGLAS -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA