Ukusno i zdravo – pripremite sočan patlidžan u sos-paradajzu | “Novi okusi bosanske sofre” S2 – EP2

"Novi okusi bosanske sofre": Tradicionalna bosanska jela pripremljena na moderan način.
U drugoj epizodi nove sezone, naša kuharica Asmira Mujić Mašić donosi nam zanimljiv recept za jedan zdravi obrok! Pogledajte kako da pripremite patlidžan u sos-paradajzu i jednu neobičnu salatu!

U drugoj epizodi emisije “Novi okusi bosanske sofre” donosimo vam recept za ručak, patlidžan u sos-paradajzu, sa dodatkom jednostavne i neobične salate.

Za ovaj recept vam je potrebno:

Patlidžan u sos-paradajzu

- OGLAS -
  • četiri patlidžana;
  • tri kašike brašna;
  • četiri paradajza;
  • jedan crveni luk;
  • tri čehne bijelog luka;
  • peršun svježi, bosiok svježi ili sušeni začini;
  • maslinovo ulje, so i biber;
  • suncokretovo ulje;
  • Pađeni kačkavalj.

Salata (četiri porcije):

  • jedna iceberg salata;
  • jedna stabiljka celera;
  • dva krastavca;
  • 100 grama rukole.

Dresing za salatu

- OGLAS -

Peršun, so, jedna kašika meda, biber, dvije kašike maslinovog ulja, jedna kašika octa jabučnog,
jedna kašika zrnatog senfa.

Cijelu epizodu pogledajte klikom na link! Prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA