14 C
Sarajevo
22.09.2024

Nermin Memić, nakon teške saobraćajne nesreće: Pozitivan duh me je održao

 Taj 16. august 2016. godine je datum koji nikada neće zaboraviti. To je datum kada je Nermin doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je izgubio lijevu ruku. Držali su ga u vještačkoj komi, a kako bi mu spasili život, ljekari su mu morali amputirati lijevu ruku.

Iako se njegov život u potpunosti promijenio I iako nije mogao ustati iz kreveta dva mjeseca, Nermin je uvijek bio pun pozitivne energije. Nakon što je shvatio šta mu se, zapravo, dogodilo, morao je prihvatiti činjenicu da je postao osoba s invaliditetom.

No, to ga nije spriječilo da život uzme u svoje ruke. Stupio je u kontakt s Amelom Kapom, koji mu je rekao da dođe odmah tog dana. Dva dana nakon razgovora došao je na prvi trening i tu je počela cijela njegova priča s plivanjem.

- OGLAS -

Kako je vrijeme prolazilo, sve više je napredovao. Danas je Nermin prvi predstavnik BiH u paraplivanju koji je učestvovao u svjetskoj seriji prvenstava. Trudi se svaki slobodan trenutak provesti na bazenu.

Često nakon bilo kakvog gubitka u životu padamo u depresiju, iz koje teško izlazimo. Nermin je primjer koji pokazuje kako je važno ne okretati se nazad, ne razmišljati o prošlosti, već nastaviti sigurno koračati naprijed.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA