10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Vučić u UN: Trajno rješenje za Kosovo mora da bude postignuto tako da niko ne dobije sve!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sjednici GS UN u Njujorku da Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku i nezavisno donosi svoje odluka i poručio zato se ne krijemo čak ni na ovom mjestu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

– Hvalimo se dobrim odnosima sa Kinom i Rusijom, ali i sve boljim odnosima sa Amerikom. Biramo najkvalitetnija dobra i nije nam bitno šta misle velike sile. Svi znate da se suočavamo sa problemima vezanim za pitanje otvoreno Kosova i Metohije. Neriješeno pitanje KiM najviše utiče na ekonomski rast Srbije. Kao što je Kenedi rekao, trajno rješenje mora da bude postignuto tako da nijedna strana ne dobije sve, ali će dobiti dovoljno – rekao je Vučić u UN.

- OGLAS -

On je naveo da će govoriti o Srbiji i regionu jer jedno ne ide bez drugog.

– Srbija nije ostrvo ali dio Balkana. Želimo da zagovaramo saradnju na Balkanu. dolazim iz zemlje koja je morala da se suoči sa veoma teškim reformama, 2018. bili smo na ivici bankorta. Želim to da prenesem svojim sunarodnicima – dodao je on.

- Advertisement -

Predsjednik Vučić boravi u Njujorku, gdje je imao više diplomatskih sastanaka, mahom u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, ali i o ekonomskoj saradnji Srbije sa drugim zemljama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA