10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Mama hrvatske predsjednice: “Kolinda je pjevala kao slavuj”

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović voli da zapjeva, a o njenom “talentu” je govorila i majka Dubravka. 

“U crkvenom zboru, na nedjeljnim misama, u Dražicama je bilo malo djece, osobito dječaka, pa bi ona kao mala ministrantica u crkvu redovito odlazila dva puta tjedno pomagati velečasnom. Ne bi je spriječili ni kiša ni snijeg”, priča gospođa Dubravka za 24sata. 

Uprkos kritikama da baš i nema sluha, ljubav prema pjevanju predsjednica Hrvatske je pokazala već nebrojeno mnogo puta. Posljednji put zdušno i srčano je pjevala s iseljenicima u Americi – od Pittsburgha do New Yorka. A pjevati je počela još u djetinjstvu.

- OGLAS -

– Sjećam se kako bi plesuckala i pjevala po kući držeći u ruci ‘mikrofon’, koji je sama napravila od žarulje – priča majka.

– Na grlo žarulje prispojila je žicu ili kabel. Tako bi nas uveseljavala pri svakom obiteljskom druženju, ali i često pjevala samoj sebi za gušt – dodaje majka Dubravka. 

- Advertisement -

Ljubav prema pjevanju predsjednica je pokazala već nebrojeno mnogo puta. Osim što često zapjeva hrvatsku himnu, predsjednica je dosad pokazala ljubav prema svim žanrovima glazbe. Tako smo dosad već čuli red popevki, red klape, red Thompsona te red opere “Nikola Šubića Zrinskog”.

Da uživa u pjevanju i pjeva gdje god joj se pruži prilika, vesela predsjednica pokazala je i prilikom posjete hrvatskim vojnicima u Afganistanu. Posljednji put zapjevala je nakon govora na Općoj skupštini UN-a, i to na druženju u stalnoj misiji Hrvatske pri UN-u.

Predsjednica je pjevala “Velu Luku”, “Croatio iz duše te ljubim” i “Krist na žalu”. Okupljeni su zapljeskali predsjednici, a ona je uzvratila: “A oni neki mediji pišu da ja ne znam pjevati, a ja znam pjevati!”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA