10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Riječki HDZ oštro osudio istup vijećnice o Srbima

Saopćenje medijima riječkog ogranka HDZ-a prenosimo u cijelosti.

“Predsjedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji “Podcast Velebit”.

Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZom te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere,” navodi se u priopćenju.

- OGLAS -

Kako su danas prenijeli hrvatski mediji, Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci i nekadašnja asistentica Davora Ive Stiera u EP-u, gostovala je krajem rujna u Podcastu Velebit kod Marka Juriča.

Prema pisanju portala Index, voditeljJurič je spomenuo jednu pjesmu koju Torcida stalno pjeva, a ona je nadodala dijelove koje je on propustio.

- Advertisement -

“Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba”, citirala je vijećnica pjesmicu.

Potom je rekla sljedeće: “Ja nemam ništa protiv navijačkog folklora. Ali imam prema ovome što trenutno čini Torcida, Hrvatskoj radi štetu. Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutra plače da su Hrvati fašisti. Međutim, ako ćemo biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da je u Rijeci 6,5 posto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40”, piše Index.hr.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA