10 C
Sarajevo
16.05.2024

Zbog fudbalske utakmice, pojačan je promet vozila na području Zenice

Zbog fudbalske utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Finske, pojačan je promet vozila na području Zenice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pojačana frekvencija vozila i usporeno saobraćanje bilježi se i na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj u mjestu Puračić, zbog održavanja manifestacije “Purački vašar”.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se saobraća edvosmjerno u dužini od dva kilometra.

- OGLAS -

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

- Advertisement -

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA