15 C
Sarajevo
23.09.2024

Narod i Face TV u Vučkovcima: Historijska pobjeda naroda protiv politike

Pismo mještana Vučkovljana prenosimo u cijelosti:

“11. novembar 2018. godine u Vučkovcima ostat će upamćen i zabilježen kao istorijski dan. Nakon neustavnog, nestatutarnog i nezakonitog raspuštanja Vijeća MZ Vučkovci od strane općinskog načelnika i presjedavajućeg općinskog vijeća i raspisanih izbora, održani su izbori za članove Vijeća MZ. Općinske vlasti su ušle vrlo ozbiljno u pripremu ovih izbora kako bi MZ Vučkovci nametnuli vlast po svojoj volji i u vijeće ustoličili sebi podobne, a ne za narod sposobne i poštene građane. Tajnost termina i vremena održavanja kandidacionog zbora, tajnost imenovanja biračkog odbora, akreditacije posmatrača, sve je bilo dobro organizovano po staljinističkom režimu, ali na radost nas Vučkovljana vrlo kontraproduktivno. Bila je tu i „devetka“ za Vučkovce sa utopijskim programom, koji se već nekoliko godina koristi samo u predizbornoj kampanji”.

“Bez obzira na sve nelegalne pokušaje preuzimanja vlasti u MZ Vučkovci, Udruženje građana za očuvanje i rekonstrukciju vodovoda, koje vodi nadljudsku borbu sa općinskim vlastima za očuvanje svoje imovine, pred narod je izašlo sa jasnim ciljevima i sa kandidatima koji su u Vučkovcima prepoznatljivi kao časni, pošteni i istinski domaćini i koji žele da rade u interesu MZ i njenih mještana, a ne samo za svoje lične interese. Narod je, prvo na drugom kandidacionom zboru dao apsolutbu podršku za kandidovanje kandidata Udruženja, da bi 11.11. i na samim izborima izabrao apsolutnom većinom glasova sve kandidate predložene od strane Udruženja u svih 9 zona. Rezultat izbora: Narodni kandidati – „devetka“ za Vučkovce 9:0”.

- OGLAS -

“Udruženje građana, ovom prilikom, zahvaljuje se svojim vjernim Vučkovljanima, koji su birali i izabrali, a u Vijeće MZ Vučkovce izabrali su: Turbić Almasa, Mehić Edina Zokija, Hrštić Fatmira Faću, Muharemović Ferhata, Djedović Bakiju, Zukić Fuada, Kurbašić Mirsada Rodu, Đonlić Admira Adija i Turbić Aliju Bokija”.

“Sada imamo Vijeće MZ Vučkovci sastavljeno od svih političkih staranaka, čime je umanjen ili eliminisan uticaj politike, naročito u pogledu očuvanja imovine MZ Vučkovci. Nadamo se da će vlasti viših nivoa prepoznati vrijednost ovakvog izbora, te da će u narednom periodu omogućiti i MZ Vučkovci normalan razvoj i normalnu relizaciju projekata i programa koji su od vitalnog interesa MZ i njenih stanovnika”.

- Advertisement -

“Zahvaljujemo se i FACE TV, nezavisnoj televiziji koja je uživo propratila izbore i koja je javnost BH i šire upoznala sa nevjerovatnom pričom o borbi naroda jednog sela za očuvanje svoje imovine, i to borbi protiv onih kojima su dali nesebičnu podršku na posljednjim opštinskim izborima”.

Udruženje građana za očuvanje i rekonstrukciju vodovoda

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA