21.6 C
Sarajevo
06.05.2024

Da li je Ronaldo ljut: Ramzi mu se izvinio, Sari objašnjavao zašto ga je mijenjao

Juventus je sinoć obezbijedio osminu finala Lige šampiona, ali nije sve idealno u Torinu, nakon pobjede u Moskvi, nad Lokomotivom.

Nakon meča Mauricio Sari je morao da objašnjava zašto je u 81. minutu, kod rezultata 1:1, zamijenio Kristijana Ronalda, a Aron Ramzi da se izvini Portugalcu što mu je “ukrao” gol.

Ramzi je ubacio loptu, koja je išla u mrežu nakon Ronaldovog šuta i loše reakcije golmana Giljermea, postigavši tako prvi gol u Ligi šampiona u dresu Juventusa,  i to na debiju u elitnom takmičenju.

- OGLAS -

“Srećan sam zbog gola, ali nisam želio da ga poništim Ronaldu”, rekao je Velšanin, koji je “spriječio” Ronalda da pogodi gol 34. rivala u Ligi šampiona.

Još veći problem je, međutim, Ronaldova reakcija nakon izmjene – nije se rukovao sa Sarijem, nije krio nezadovoljstvo odlukom da bude zamijenjen prvi put ove sezone.

- Advertisement -

Trener Juventusa je, ipak, spustio loptu na zemlju…

“Ronaldo je ljut, ali ne zato što sam ga zamijenio, nego jer nije fizički dobro. Posljednjih dana osjeća zatezanje u primicaču. Zbog toga sam bio nervozan već na poluvremenu. I kada sam vidio da je u sprintu napravio pokret koji mi se ne sviđa, odlučio sam da ga zamijenim jer me bilo strah da se ne povrijedi”, rekao je Sari.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA