15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Elvir Bolić: Teško je da se ponovi neki Džeko. Moramo se okrenuti ekipnoj igri

„U i oko reprezentacije ima stvari koje treba promijeniti. Kaskamo dosta za nekim reprezentacijama sa kojima se borimo. Organizaciono to može mnogo bolje. Današnja reprezentacija igra u puno boljim uslovima od nas koji smo igrali nakon rata“, kazao je Bolić.

O trenutnoj igri i rezultatima

„Rezultati su jako bitni i pobjede koje smo ostvarili pokazuju da je to dobro ali što se igre tiče može mnogo bolje. Mi trebamo stvarati put pobjeda. Prošle godine smo odigrali puno kvalitetnih utakmica, a nismo pobjedili. Sada kada i loše odigramo mi pobijedimo, i to je prednost. Ipak, to ne može biti dugoročno rješenje. Mislim da ova reprezentacija ima taj kvalitet i da će Prosinečki iz utakmice u utakmicu postavljati sve bolju igru“, istakao je Bolić.

- OGLAS -

O Edinu Džeki i eventualnim njegovim nasljednicima u reprezentaciji

„Teško je da se desi ponovo neki Džeko. Iz ovako male zemlje čekat ćemo dugo da dobijemo sličnog napadača. Mi trebamo svakako razmišljati o ekipi, tražiti nosioca igre koji ne mora biti napadač. Trebamo se ugledati na reprezentaciju Islanda. Moramo se okrenuti ekipnoj igri. Teško je očekivati igrače tipa Pjanić i Džeko, malo je to nerealno, gledajući ligu i naše mlade igrače“, rekao je Bolić.

- Advertisement -

Bolić je govorio i o igrama Pjanića u Juventusu i reprezentaciji Bosne i Hercegovine

“Pjanić bolje igra u klubu sigurno ali ima i tu razloga. On ima puno kvalitetnijih pojedinaca u Juventusu oko sebe. Svoje zamisli mu je tamo lakše ostvariti. Pjanić igra kvalitetno i za reprezentaciju. Da bi igrao na nivou kao u klubu treba i reprezentacija igrati na nivou stare dame. Kada budemo kao Juventus tada možemo vidjeti da li Pjanić može da igra na istom tom nivou“, poručio je Bolić.

O Ligi nacija

„Mi smo jako dobro krenuli i ovo će biti ekstra prilika da se kroz Ligu nacija plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve je moguće u ovom sistemu. Vidimo i neke nove igrače i imat ćemo dvije prilike, a ja se nadam da ćemo jednu iskoristiti“, zaključio je Bolić.

Razgovarala: Fatima Šehović

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA