22.7 C
Sarajevo
06.05.2024

Budući doktor nauka uspješno vodi najveću farmu magaraca u BiH

Slučajnost ili sudbina. Face televizija je u okviru projekta Imam ideju snimila intervju sa Alenom Jusupovićem, budućim doktorom nauka koji u Zavidovićima vodi najveću farmu magaraca u BiH. Mali farmer govori da je sretan i zadovoljan u životu. Imao je siguran i dobar posao, ali ga je napustio jer je poduzetnik u duši.

”Ovo je najljepša životna priča koja je počela 2012. godine. Diplomirani sam ekonomista, magistar agroekonomike i budući doktor nauka, ali magarci su moj život. Napustio sam siguran i dobar posao da bih se posvetio ovom životnom pozivu. Sve je počelo sa jednom magaricom Cecom, a onda sam vidio da je ovo nešto u što vrijedi ulagati i danas na svojoj farmi imam više od 70 magaraca, ali ovdje neću stati.”

Ovaj posao je jako težak. Dan počinje u ranim jutarnjim satima, a završava kasno u noć.

- OGLAS -

”Jednostavno imam volju, želju i motivaciju da radim ovaj posao. U svemu mi je bitna podrška porodice koja je stala iza mene. Prodajemo magareće mlijeko, ali pravimo i raznu kozmetiku i kreme, koje su kvalitetne ali i ljekovite. Od ovog posla se može živjeti. Samo je bitan rad, red i disciplina.”

Alen ne voli kada mu kažu da je uspio, ali smatra da je uspješan poduzetnik.

- Advertisement -

”Nisam uspio, jer mi to zvuči kao prošlo vrijeme.. To izgleda kao da ste ostvarili sve u životu i dalje nema. Da je tako, vjerovatno bih stavio ključ u bravu i to bi bio kraj. Ali ja sam uspješan, konstanstno radim i održavam taj nivo. Neću stati na ovome. Ovdje će biti i etno selo i najljepše mjesto za odmor i izelete, a magarci će biti atrakcija.”

Za kraj Alen ističe da je tvrdoglav i uporan kao i životinje koje voli i o kojima se brine. Poručuje mladima da ostanu u BiH, jer nigdje nije bolje, nego u svojoj domovini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA