8.8 C
Sarajevo
02.10.2024

Crnogorski ministri obišli postradale u Draču

Ministri unutrašnjih poslova i zdravlja, Mevludin Nuhodžić i Kenan Hrapović, su tokom današnje posjete Draču kazali da je Crna Gora spremna da pomogne Albaniji u otklanjanju posljedica zemljotresa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministri su, kako je saopšteno, izrazili solidarnost Vlade Crne Gore i spremnost za pružanje svake vrste pomoći za sanaciju posljedica zemljotresa.

“Tu sam da u ime Vlade Crne Gore, zajedno sa Hrapovićem, pošaljem poruku narodu Albanije da je Crna Gora kao dobar komšija i prijatelj spremna da iskaže punu solidarnost sa ovom situacijom u pruži pomoć u saniranju njenih posljedica“, rekao je Nuhodžić albanskom kolegi Sanderu Lješaju.

- OGLAS -

Crnogorski ministar je podsjetio na razorni zemljotres koji je 15. aprila 1979. godine pogodio Crnu Goru.

“Taj zemljotres je potvrdio i solidarnost građana bivše Jugoslavije, a i šire. Zato i mi danas želimo da vama iskažemo punu solidarnost i spremnost Vlade da učestvuje u saniranju posljedica“, rekao je Nuhodžić.

- Advertisement -

Iz Vlade su kazali da su nadležne službe Crne Gore i Albanije u kontaktu kako bi crnogorska pomoć bila što prije upućena u područje pogođeno zemljotresom.

Inicijativu za prikupljanje pomoći pokrenula je i Opština Tuzi koja je postradalima poslala 3.000 eura pomoći.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA